Desenvolupament d'Aplicacions

Quins requisits legals ha de complir una botiga online?

Les botigues online estan en auge, però a nivell legal hi ha molts clients que desconeixen quins requisits legals han de complir.

Quins requisits legals ha de complir una botiga online?
Judit Cabana
Judit Cabana

desembre 01, 2016

Com puc tenir una botiga online legal?

Cada cop més els consumidors prefereixen comprar còmodament des de casa a través de botigues online. Això ha provocat que molts negocis s'hagin llançat a Internet i venguin els seus productes a través d'un eCommerce. En moltes ocasions es desconeix quins requisits legals ha de complir la nostra botiga online. Avui us expliquem alguns d'ells.

Les similituts entre els requisits d'un negoci físic i online són cada vegada majors, encara que hi ha algunes normes exclusives que detallem a continuació:

  • Els productes o serveis han de ser presentats amb les seves característiques de forma detallada.
  • El venedor ha de tenir una adreça postal, correu electrònic i/o número de telèfon.
  • El preu total del producte ha de ser conegut incloent impostos, tases i altres despeses addicionals com les despeses d'enviament.
  • La botiga online ha d'informar sobre el seu procediment de pagament i forma d'entrega.
  • Existeix el dret de devolució i el venedor ha d'informar de les condicions d'aquest.
  • Els productes han de tenir una garantia (2 anys productes nous i 1 any productes de segona mà).
  • Ha d'informar-se al consumidor que les seves dades personals no es cediran a tercers i estaran guardades de forma segura.
  • L'avís legal ha de contenir tota la informació fiscal (número de CIF, domicili, correu electrònic de contacte i empresa titular).

Compra segura a la botiga online

Quan comprem a una botiga online ens hem d'assegurar que el venedor té el seu domicili a la Unió Europea. Del contrari, tindrem més dificultats per realitzar qualsevol tipus de reclamació.

Com a comprador és molt aconsellable guardar un registre de les diferents transaccions realitzades, còpies dels mails enviats i rebuts i captures de pantalla dels productes comprats amb tots els seus detalls, fotografia i preu.

Una vegada rebut el producte a casa hem d'aprovar el seu estat durant les 24 hores següents, ja que el venedor podrà reclamar a l'agència de transport si el paquet ha estat entregat en mal estat. A més a més, hem de comprovar que el producte es correspon amb el que es va comprar. Qualsevol reclamació haurà de ser realitzada en els següents 14 dies naturals.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats