Experts en Drupal

Com millorar la velocitat del nostre lloc web Drupal?

Un dels aspectes que té molt en compte Google per posicionar-nos en el seu cercador és la velocitat del lloc web. Avui us donem alguns consells per millorar-la.

Com millorar la velocitat del nostre lloc web Drupal?
Judit Cabana
Judit Cabana

març 28, 2017

Com puc tenir un lloc web Drupal ràpid?

El disseny de la nostra web serà un dels aspectes que més tindran en compte els nostres visitants, però a nivell SEO no és el més important, ja que Google té en compte la seva velocitat, entre altres aspectes. A més, si el visitant està en una web molt elegant o bonica, però és lenta, la taxa de rebot serà molt alta, ja que perdrà la paciència i sortirà d'allà. Per tant, la velocitat serà clau per als nostres visitants i per al nostre posicionament web.

Alguns consells per millorar la velocitat són:

  • Actualitza els mòduls instal·lats.
  • Desinstal·la tots aquells mòduls que no estiguis utilitzant. L'execució de la pàgina dependrà del codi, si tenim mòduls que no utilitzem el seu codi serà inservible.
  • Implementa un CDN (Content Delivery Network): el CDN servirà als visitants els arxius CSS, Javascript i media des de la seva localització més propera.
  • Optimitza l'ample de banda.
  • Optimitza les imatges del teu web: Drupal ofereix una característica en la seva core que optimitza les imatges perquè aquestes pesin menys. A més es veuran bé en qualsevol pantalla o grandària.
  • Optimitza la caché: una de les millores significatives és optimitzar el sistema natiu de caché. Aquest sistema assegura que després de la primera visita de l'usuari, tots els components estiguin emmagatzemats en una localització fàcil d'accedir. Quan el visitant torna a la pàgina, els elements de la pàgina es carregaran des de la caché.
  • Caché avançada: A part del sistema bàsic de caché, el core de Drupal inclou dos mòduls, el mòdul de caché interna i el mòdul de caché de pàgina dinàmica interna. 
  • Redis: és un sistema de caché molt potent per a pàgines estàtiques de Drupal. És un programari open source per millorar la velocitat de les webs desenvolupades amb Drupal.
  • Varnish: A més de Redis, Varnish és un programari de caché. Es tracta d'un accelerador HTTP i pot treballar sol o amb Redis.

Tots aquests consells els poden aplicar tant experts com a novençans en Drupal. Si vols un projecte web Drupal potent i optimitzat, compta amb nosaltres.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats