Experts en Drupal

Què opinem de Drupal 8?

La nova versió de Drupal ha portat una sèrie de problemes en la seva estabilitat. Avui analitzem Drupal 8.

Què opinem de Drupal 8?
Roger Codina
Roger Codina

novembre 29, 2016

Ha millorat Drupal 8?

Quan el 19 de Novembre de l'any passat es va llançar la primera versió oficial de Drupal 8 ens vam adonar que es va llançar una versió plena d'errades significatives. No obstant, amb l'arribada de la versió 8.2 el 5 d'octubre passat el projecte ha aconseguit resoldre molts dels errors clau de les branques 8.0.x i 8.1.x. Tot i així, cal notar que encara hi ha alguns errors rellevants que en alguns casos només passen en configuracions multidioma. I això passa perquè en els països dels principals contribuidors de Drupal no necessiten fer webs multidioma i els desenvolupadors no donen prioritat a aquestes incidències.

D'altra banda, cal reconèixer que Drupal 8 no ha estat tant ben acollit com ho va ser en el seu moment Drupal 7. Entenem que és normal donat que s'ha rescrit des de zero amb el framework de Symfony i necessita un temps per madurar. Això si, un cop Drupal 8 estigui madur, Drupal 7 estarà obsolet.

Per altra part, l'apartat multimèdia a Drupal 8 ha quedat molt descuidat. De fet, considerem que en aquest apartat està pitjor que a Drupal 7.  En efecte, a la versió 7 t'instal·laves només el mòdul Media o l'Scald i amb una configuració ràpida ja podies gaudir del reaprofitament de fitxers multimèdia i una gestió dels mateixos mes avançada. No obstant, amb Drupal 8 t'has de baixar molts mòduls diferents i has de configurar molts més apartats. Fins i tot a un usuari expert se li fa pesat!

Pensem que està bé que a nivell de programació s'hagi modularitzat la programació com cal però creiem que no s'hauria d'haver descuidat en cap cas la usabilitat.  És per això que ens alegra llegir al blog del Dries que hi ha plans per millorar la gestió multimèdia de sèrie a les futures branques 8.3.x i 8.4.x.

Enllaços d'interès

http://buytaert.net/how-is-drupal-8-doing

http://buytaert.net/a-plan-for-media-management-in-drupal-8

Comparteix aquest article

Articles Relacionats