Estratègia Digital

Què és l'algoritme 'Zarigüeya'?

Les cerques locals són cada dia més importants per a Google. Zarigüeya es tracta d'un algoritme no confirmat per Google i del qual els experts en SEO comencen a parlar.

Què és l'algoritme 'Zarigüeya'?
Judit Cabana
Judit Cabana

desembre 27, 2016

Com afecta en SEO l'algoritme 'Zarigüeya'?

L'algoritme 'Zarigüeya', o Possum en anglès, es tracta d'un nom no oficial ni confirmat per Google. Aquest nom va sorgir quan l'expert en visibilitat local, Phil Rozek, el va sugerir al trobar-se amb que moltes empreses indicaven que les seves pàgines web havien desaparegut de Google My Business. Això en realitat no era així, ja que estaven  'playing possum' o 'fent-se el mort'.

Google estava filtrant els resultats de My Business i afegint una nova opció per al SEO local.

Aquesta actualització afecta als resultats locals i de Google Maps. Així queda modificada la web que mostra tant en 3-pack com quan fem clic en 'més llocs'. Aquest canvi és visible al SERP de Google d'Estats Units, però poc a poco s'anirà implementant en més països.

Fins ara s'ha pogut observar que afecta especialment a aquelles pàgines que tenen duplicat el domini o telèfon a Google Business i aquelles que no tenen localització o que no correspon amb les cerques dels usuaris.

A qui beneficia l'algoritme 'Zarigüeya'?

Algunes empreses han tret benefici d'aquest canvi, ja que han aconseguit aparèixer al 3-pack. Alguns dels canvis SEO són:

  • Empreses situades en zones limítrofs de la ciutat: Google podia interpretar que una empresa que es situï a les afores d'una ciutat pertany a una altra localitat. Això ja no és així, ja que les pàgines amb bon posicionament web han pujat de posició.
  • Filtració d'adreça: Google utilizava el domini d'una pàgina i el seu número de telèfon per filtrar els duplicats. Ara estudiarà si hi ha comptes donats d'alta amb la mateixa adreça física i només mostrarà una d'elles. Així eliminarà el contingut duplicat de les cerques.
  • Ubicació física de l'usuari: Les empreses locals sortiran beneficiades, ja que Google prioritzarà a les empreses properes a l'usuari quan realitzin cerques.
  • Variacions paraula clau: Els resultats fluctuaran amb cerca similar i les webs 3-pack variaran.
  • Resultats orgànics independents: Encara que Google penalitzi a una pàgina duplicada, si que podrà aparèixer en les cerques locals per duplicat. Això suposarà una doble visibilitats per a una empresa.

 

Comparteix aquest article

Articles Relacionats