Estratègia Digital

Moltes pàgines signifiquen millor posicionament SEO?

Un dels factors SEO clau al posicionament web és la generació de contingut, quantes més pàgines tinguem al nostre lloc web, més paraules clau, i quantes més paraules clau posicionem més possibilitats tindrem de que ens trobin.

Moltes pàgines signifiquen millor posicionament SEO?
Santi López
Santi López

febrer 07, 2017

La importància del contingut al SEO

Serveix pujar qualsevol tipus de contingut? Realment, el que vol Google, és que aquest contingut que puges sigui útil per a l'usuari. Google viu de donar resposta a l'usuari, si donés resultats irrellevants als usuaris deixaria de ser utilitzat.

Google és capaç de conèixer la teva tasa de rebot definida per Avinash Kaushik como “vaig arribar, vaig veure, vaig vomitar i vaig marxar”. És a dir, quant més alta pitjor.

Google és capaç de saber que has entrat a una web a partir dels resultats de cerca, has tornat enrere i has entrat a un altre resultat. El que vol dir que el primer resultat al que ha entrat no ha satisfet a l'usuari.

Podem pensar que tenir una àmplia quantiat de pàgines al teu lloc et donarà més possibilitats, però si aquesta informació no és útil no et mantindràs a les primeres posicions.

Existeixen webs amb gran quantitat de nodes ben posicionades:

  • mejorconsalud.com: Compta amb 21.700 pàgines.
  • cookpad.com/es: Més de 3 milions de pàgines.

L'especialització del contingut a SEO

Però realment és possible posicionar-se bé amb poques pàgines? Si, mitjançant l'especialització.

Busca a Google “dieta alcalina”, un terme amb més d'un milió de resultats. A la tercera posició tenim la web dietas10.net del SEO Alex Navarro, amb només 32 pàgines al lloc!!.

També és un èxit una web del SEO Romuald Fons decalaveras.com, amb únicament 64 pàgines al lloc. Es posiciona molt bé per qualsevol cerca que estigui relacionada amb les calaveres.

Si tens un lloc web que només parla de dietes, Google et donarà rellevància en tot allò relacionat amb les dietes i tindràs un plus.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats