Experts en Drupal

Mòduls SEO per Drupal

Continuem amb un repàs dels millors mòduls que ens ajudaran a posicionar en els cercadors la nostra pàgina web realitzada amb Drupal.

Mòduls SEO per Drupal
Judit Cabana
Judit Cabana

març 06, 2017

Com puc millorar el posicionament web del meu projecte Drupal?

Fa uns dies us mostràvem quins mòduls Drupal valien la pena per millorar el SEO de les nostres pàgines fetes amb Drupal en aquest post. Avui us portem quatre mòduls i algunes altres eines per completar aquest tema tan important si volem guanyar visites i clients potencials.

Link Checker

Si tenim enllaços trencats veurem com la nostra pàgina baixa de posició en els cercadors i, en conseqüència, tenim menys visites. Ningú vol tenir enllaços trencats cap a una pàgina no existent. Amb aquesta eina periòdicament rebrem un estudi de quins enllaços estan trencats a la nostra pàgina i ho podrem solucionar.

Módulo Drupal Link Checker

Gràcies al mòdul Link Checker podrem reparar l'enllaç o eliminar-ho i no haurem de revisar manualment tots els enllaços (cosa impossible si tenim milers de nodes).

Metatag

Les metatag són imprescindibles a la nostra pàgina web. (Si vols saber perquè consulta el nostre article sobre elles aquí.) No només serveixen per informar als robots sobre la pàgina, sinó que els usuaris la veuran en el cercador i podrà provocar que entrin o no a la nostra pàgina. El mòdul Metatag és un dels més complets i que més possibilitats ofereix.

Módulo Drupal Metatag

Optimització d'imatges

Les imatges fan atractius els nostres projectes, però si pesen molt provocarà que ens posicionin malament pel seu baix rendiment. Si les nostres imatges no estan comprimides i optimitzades tindrem una puntuació molt baixa a Page Speed. Per sort, Drupal té diferents mòduls que ens ajuden a optimitzar totes les imatges de les nostres pàgines Drupal.

Alguns mòduls com ImageAPI OptimizeImageMagick o GD2 toolkit ens ajuden a convertir els espais de color a dades jpeg comprimides o a eliminar l'espai blanc dels png a escala de grisos. Les opcions són infinites.

Módulo Drupal Image API Optimize

XML Sitemap

El sitemap és la llista de links que llegiran els 'search engines' per llistar-los. Això ens permet controlar què volem que vegin o quina prioritat tenen les pàgines. El mòdul XML Sitemap ens permet crear el sitemap de forma fàcil i intuïtiva. A més, ens permet crear tants sitemap com vulguem. 

URL aliases

Les URL són importants per a SEO. Drupal ve amb eines que automatitzen tot i ens permeten editar una URL i que automàticament redireccioni amb l'àlies anterior.

D'aquesta manera, podem comprovar que Drupal és un potent CMS que ens permet optimitzar tots aquells elements per al posicionament web SEO. Si vols un projecte web Drupal i necessites un pressupost, contacta amb nosaltres. 

Comparteix aquest article

Articles Relacionats