Estratègia Digital

Les 3 tendències més destacades en Disseny Web per 2017

Amb l'arribada de l'any nou ens entren els típics dubtes i preguntes de l'estil: Quina serà la tendència del 2017? Què es portarà? Amb el pas dels anys, el disseny web ha anat evolucionant segons l'experiència de l'usuari a la navegació d'una web.

Les 3 tendències més destacades en Disseny Web per 2017
Arnau Costa
Arnau Costa

gener 27, 2017

Tendències més populars en disseny web

Menú hamburguesa

Degut a l'augment de l'ús dels dispositius mòbils per accedir a Internet, es va començar a utilitzar l'anomenat “menú hamburguesa”, que consta de tres línies horitzontals paral·leles, que es coloquen a un lateral superior de la web, i al fer clic en ell, es desplega el menú. S'utilitza aquest sistema perquè, al tractar-se d'una pantalla més petita que la dels ordinadors, llegir i fer clic a les diferents pàgines del menú es torna complicat.

Quan es va començar a utilitzar aquest tipus de menú, va rebre alguna crítica per no ser suficientment intuitiu. No tot el món reconeixia aquestes tres línies com el menú de la web. No obstant, amb l'augment significant de la navegació desde mòbils aquest tipus de menú ja és familiar i reconegut per quasi tots.

Algunes webs l'utilitzen també en la seva versió "pantalla gran", per donar-li un aire diferent, amb un disseny net i minimalista, o per destacar la imatge superior de la web.

Menu hamburguesa

Imatges a tota pantalla (Hero) a la capçelera

Agraden les webs amb imatge o vídeo a la capçelera, que ocupi tota la pantalla, tant d'ample com de llarg. Al fer scroll veuràs que la web segueix. Al principi algunes persones no s'adonaven d'això, però ja quasi tots coneixem aquest tipus de webs, i sabem que la web segueix, o al menys ho comprovem. Aquest tipus d'imatges serveixen, principalment, per captar l'atenció de l'usuari en el primer moment.

Amb un bon servidor i una bona optimització del teu lloc i imatges en general no hauràs de preocupar-te per temps de càrrega baixos.

Imágenes a toda pantalla en la cabecera

Seccions llargues amb molt Scroll

Els usuaris ja estem acostumats a fer molt scroll als dispositius mòbils, i per això mateix veiem que ja no és necessari preocupar-se per crear pàgines web amb seccions curtes en les que es tracta de concentrar tot el contingut a la part superior a tota costa.

Les pàgines amb molt scroll i molt contingut són perfectes, a més a més per a qui vulguin atraeure als seus usuaris a travès del storytelling.

Secciones largas con scroll

En disseny web, el que és tendència o deixa de ser-ho, ve marcat pel que és millor per als usuaris. És a dir, per l'experiència d'usuari (UX). Per suposat, si has d'implementar estratègies de posicionament web, amb major contingut i de qualitat, web responsive, velocitat de càrrega, ...

Si estàs interessat en tenir un disseny web actual i tenir a la teva disposició al nostre equip de disseny web, no dubtis en demanar-nos un pressupost.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats