Experts en Drupal

Eines de suport per al desenvolupament Drupal

Avui us presentem tres eines que us poden ajudar en el desenvolupament de projectes Drupal com Drush, EditorConfig i Aplicació Koala.

Eines de suport per al desenvolupament Drupal
Roger Codina
Roger Codina

abril 25, 2017

Quines eines de suport per al desenvolupament puc utilitzar a Drupal?

Drush

És una interfície de línia de comandes que permet interactuar amb les instal·lacions de Drupal del sistema on estigui instal·lat. Per exemple, amb drush podem instal·lar mòduls, actualitzar-los, esborrar les caches de la web, forçar l'execució del cron, etc.

En efecte, tant el nucli de Drupal com els seus mòduls contribuits proporcionen les seves pròpies comandes. Per altra banda, si en algun dels nostres mòduls personalitzats necessitem crear alguna comanda de drush, podem fer-ho a través del hook hook_drush_command.

Tot això ens podria ser útil per executar tasques de forma rutinària a través del crontab del sistema o per fer tasques de manteniment. En qualsevol cas recomanem fer servir el hook de drush abans que el hook_cron perquè podem controlar amb més precisió quan s'executaràn els nostres processos.

EditorConfig

És una eina que ens permet assegurar que tots els fitxers del nostre projecte de programació segueixen el mateix format i identació (molt recomanable si fem servir un sistema de control de versions com git). Per utilitzar-lo només necessitem:

  • Un fitxer ocult anomenat ".editorconfig" amb tota la configuració de codi d'estil. A la web del projecte trobarem exemples de com ferho. Altrament, tant Drupal 8 com Drupal 7 (des de la versió 7.50) incorporen ja aquest fitxer de sèrie (el trobareu al directori arrel).
  • Un editor de text o IDE amb suport per EditorConfig. Si l'editor que fem servir no ho suporta de sèrie es podria donar el cas que hi hagués algun "plugin" que permeti incorporar aquesta funcionalitat. Existeixen plugins per PhpStorm, Coda, Atom, etc.

Aplicació Koala

És una aplicació disponible per Windows, Mac i Linux que ens permet compilar fitxers LESS/SASS i comprimir els fitxers CSS/JS. És ideal que quan desenvolupem mòduls i/o temes Drupal fem servir codi LESS o SASS per fer-los més mantenibles.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats