Experts en Drupal

Drupal 8: Mòduls, funcions i millores

Drupal 8 ha llançat noves millores i característiques per millorar l'experiència de l'usuari i augmentar les seves funcionalitats.

Drupal 8: Mòduls, funcions i millores
Jaume Codina
Jaume Codina

febrer 08, 2017

Noves funcions i característiques de Drupal 8

Institucions d'educació superior com la Universitat de Brown, Dartmouth College, Georgia Tech i la Universitat d'Oxford han gravitat cap a la presència web impulsada per Drupal. La sòlida seguretat i el suport multi-lloc han fet de Drupal una opció popular per als portals governamentals, com els recents redissenys exitosos dels llocs web de la Casa Blanca, la NASA, l'Estat de Nova York i la Ciutat de Boston, així com organitzacions benèfiques i ONG com Amnistía Internacional del Regne Unit, la UNESCO i el PMA de les Nacions Unides.

Twig, un motor de plantilles de tema modern

Drupal 8 presenta el suport de Twig, un potent motor de plantilles de temes de PHP que és segur i ràpid. Twig permet que les seves plantilles siguin menys complexes i més fàcils de llegir, el que fa possible construir i mantenir elements de disseny ràpidament. La fuita automàtica de tot el text enviat per l'usuari per evitar les vulnerabilitats de Cross Site Scripting (XSS) manté el seu lloc més segur. Drupal 8 emmagatzema en cau les versions compilades de les plantilles de Twig per millorar els temps de càrrega de la pàgina.

Filosofia Mobile-First

Com un gran avantatge afegit, Drupal 8 ha adoptat l'idea de "Mobile-first": tots aquests grans temes incorporats són responsive. Els administradors i editors de contingut també es beneficien enormement d'una àrea administrativa amigable i amb capacitat de resposta que permet un fàcil accès des de qualsevol dispositiu.

Poder per als creadors de contingut

Amb l'editor WYSIWYG CKEditor ara inclòs amb el nucli, Drupal 8 ha fet més fàcil que mai per als editors de contingut utilitzar el CMS. Les versions anteriors de Drupal no venen amb un built-in WYSIWYG robust, que va causar alguns treballs de manteniment addicionals d'instal·lació i configuració de mòduls addicionals per obtenir la funcionalitat WYSIWYG, però Drupal ha compensat el temps perdut amb aquest. A més a més, el mòdul "Edició ràpida" significa que els creadors de contingut i els editors poden realitzar canvis al text directament des de la part frontal del lloc.

Visites guiades

Si està pensant en actualitzar a Drupal 8 o traslladar-se d'un altre CMS, ara hi ha un mòdul interactiu Tour inclòs al seu nucli. Amb aquest mòdul de Drupal 8 els usuaris poden fer clic a través d'una sèrie guiada de tooltips explicant com funciona l'interfície administrativa o qualsevol altra vista del seu lloc web, pel que cap membre del seu equip es sentirà confòs.

Plurilingüe

Drupal 8 compta amb una sèrie de fantàstiques funcions llestes per utilitzar per fer que el seu lloc sigui multilingüe. L'administrador, per exemple, té traduccions integrades per a tota la seva interfície a quasi 100 llengües comuns, i els usuaris poden crear pàgines amb filtrat de visions basant en llenguatge i visibilitat de bloc. La configuració de l'idioma es pot fer convenientment a nivell de lloc o de camp. En lloc de confiar en un grup de plugins o mòduls addicionals per afegir funcionalitat de traducció com a les versions anteriors de Drupal i en altres populars sistemes de gestió de contingut de PHP, Drupal 8 ofereix tot aquest poder d'una manera organitzada al nucli del propi CMS.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats