Estratègia Digital

Dissenyant web per a mòbils

Els mòbils estan canviant el món. Avui dia, tots portem un smartphone damunt i ens comuniquem i busquem informació constantment.

Dissenyant web per a mòbils
Jaume Codina
Jaume Codina

octubre 25, 2016

Recomanacions per al disseny web de mòbils

Si encara no has optimitzat el teu lloc web per a mòbils, hauries de fer-ho. És probable que la major part dels usuaris que visiten el teu lloc web ho facin des d'un dispositiu mòbil.

A l'hora de dissenyar un lloc web cada dia hem de tenir més en compte que estigui optimitzat també per a mòbils.

Les persones quan usem els mòbils estem fent mil coses diferents. Els cal usen Internet en els seus dispositius de mobilitat mentre mengen, mentre veuen la televisió o mentre caminen pel carrer.

Avui, afortunadament, la velocitat de connexió a Internet per telefonia mòbil és raonablement bona, no obstant això, les connexions de Xarxa de la nostra oficina o llar continuen sent sensiblement millors. Això és alguna cosa que hem de tenir en compte a l'hora de planificar un lloc web optimitzat per a mòbils.

Si la simplicitat a l'hora de dissenyar pàgines web és important, en mòbil és requisit indispensable. L'objectiu és crear una experiència mòbil clara i instintiva per captivar a l'usuari i mantenir la seva atenció.

disseny web mobil

Hem de començar comentant la regla fonamental per al disseny web mòbil i encara que pugui semblar un tòpic, la dita que "Menys és més" s'ajusta perfectament a la realitat. Quan dissenyem per a mòbils ens sobra qualsevol tipus de floritura, contingut superflu o qualsevol accessori prescindible.

  • Limitar el contingut a l'exclusivament rellevant per als usuaris mòbils.
  • Limitar el nombre de nivells de profunditat de la pàgina web.
  • Oferir enllaços directes als continguts més importants per temàtica i popularitat
  • Adaptar els continguts a la grandària i capacitats dels terminals: imatges, colors, resolució i grandàries
  • Controlar la grandària i la velocitat de descàrrega de la pàgina. Si la pàgina triga molt a descarregar, és probable que els usuaris abandonin la navegació abans d'arribar al contingut que buscaven.

Existeixen a més diverses etiquetes META que ens permeten especificar la configuració del document HTML de cara a com ho han d'interpretar i renderizar els dispositius mòbils. Aquestes metadades van ser creades inicialment per diferents empreses de tecnologia mòbil, però en alguns casos la utilitat de l'etiqueta ha estat tan important que han estat adoptats i interpretats també per altres fabricants.

Les tendències importants en disseny mòbil van més enllà dels elements visuals. Tant la psicologia de l'usuari, el context, la usabilidad com l'optimització són igualment claus a l'hora de crear el teu web per a mòbil.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats