Desenvolupament d'Aplicacions

Despeses d'enviament gratuïtes, sí o no?

Les despeses d'enviament gratuïtes poden ser una bona estratègia comercial en el nostre eCommerce per adquirir nous clients i retenir als que ja ho són.

Despeses d'enviament gratuïtes, sí o no?
Judit Cabana
Judit Cabana

juliol 18, 2017

Què haig de tenir en compte per oferir despeses d'enviament gratuïtes?

Els grans portals de Market Place (Amazon o CDiscount) es poden permetre oferir despeses d'enviament gratuïtes sense condicions especials, però els petits comerciants online han de definir una bona estratègia abans de llançar-se a una campanya de màrqueting web d'aquest calibre.

Les despeses d'enviament vénen definides per quatre factors:

  • Temps de preparació d'enviament.
  • Cost de l'embalatge.
  • Cost de l'enviament / transport.
  • Possibles despeses de devolució.

Un 55% dels internautes afirmen que els costos d'enviament poden influir en la seva decisió de compra i un 44% no finalitza la seva comanda a causa de les despeses d'enviament elevades. 

Així, aquesta estratègia pot suposar una inversió amb guanys futurs. Si la teva botiga online acaba de començar, no et llancis a la piscina amb aquesta campanya, ja que els costos d'enviament suposaran una pèrdua major al principi. 

Existeixen quatre tipus d'estratègies de marqueting online relacionades amb l'enviament gratuït:

  1. Enviament gratuït a la propera comanda: d'aquesta manera, el client pot fidelizar i es veu forçat a tornar a comprar per aprofitar aquest avantatge. El 90% dels compradors online afirmen que l'enviament gratuït pot influir a l'hora de tornar a comprar.
  2. A partir d'una compra mínima: el 43% dels internautes afegeixen productes a la seva cistella per no pagar les despeses d'enviament.
  3. Despeses d'enviament gratuïtes en un període determinat: podem atreure nous clients amb promocions exclusives en períodes concrets, ja sigui pel Dia del Pare, Rebaixes, Primavera, etc.
  4. Oferir-ho a canvi de la compra d'un producte determinat: si tenim molt estoc d'un producte que no té sortida, podem 'obligar' al client a comprar-ho a canvi de l'enviament gratuït. El preu del producte no haurà de ser molt elevat, ja que sinó es tractarà d'una estratègia que no aportarà beneficis.

El més important a l'hora de definir i dur a terme una estratègia de màrqueting web és informar a tots els clients potencials que existeix. Si no posem algun bàner o imatge cridanera, a part de difusió en xarxes socials, mai sabran que aquesta promoció existeix.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats