Estratègia Digital

Com viralitzar contingut en 2020?

Si has arribat fins aquest post és perquè estàs buscant la forma de viralitzar teu contingut. Aquí no trobaràs una fórmula màgica perquè no existeix. Dit això i després d'analitzar molts continguts virals, és fàcil adonar-se que tenen certes similituds que podem convertir en tips.

Com viralitzar contingut en 2020?

Com trobo contingut viral?

Fàcil, dedica una franja del teu temps diari a cercar històries. Blogs, Youtube, Fòrums, etc. Tot és vàlid, no t'ofusquis si no trobes res potable, això és una senyal que estàs sent crític amb el tipus de contingut que estàs veient. És important que guardis les webs (fòrums, canals de IT, blocs, etc) on trobis bon contingut o on creguis que pots trobar-lo. D'aquesta forma a l'endemà podràs tornar a consultar aquests llocs, descartar els que no t'interessin i afegir nous.

Què he de tenir en compte per seleccionar un bon contingut?

Centra't en els següents aspectes sobre el contingut que estàs valorant:

T'inspira alguna emoció? Aquesta és una de les millors maneres de generar empatia, especialment les històries amb les que pots sentir-te identificat, seguit de les que diverteixen. Tingues en compte que el contingut positiu és més compartit que el negatiu. Un exemple és la varietat de vídeos de retrobaments entre animals i els seus amos que recullen milions de reproduccions a Youtube.

És un contingut simple / senzill?

D'aquesta manera aconseguirem que siguin compartits per tot tipus de públic sense tenir en compte la seva edat, gènere etc. Probablement el teu últim like estigui en un vídeo graciós abans que en una publicació científica densa.

Genera curiositat o interès immediat?

Quan alguna cosa és nova o inesperada és relativament fàcil que generi trànsit. Això no vol dir que obligatòriament hagis de fer servir títols com "No creuràs el que va passar ...", "Ningú va pensar que fos possible però ...", per exemple “Un multimillonario japonés sortea 9 millones de dólares para comprobar si el dinero aumenta la felicidad”.

T'aporta un valor afegit, és un contingut útil? Planteja un problema comú i proposa una solució, aconsegueix que la resta de l'audiència pensi que també ha passat per aquest problema, aconseguissis que una gran part del públic es vegi reflectida i el comparteixi.

Adapta't a l'entorn, les tendències, l'estació de l'any i el públic objectiu

Lògicament no resultarà igual de compartit un article explicant l'última dieta revolucionària en ple estiu que a Nadal.

Qui es beneficia econòmicament?

Si no tens una resposta clara, genial!, el públic és més reticent a compartir continguts quan saben que hi ha algú darrere traient algun benefici.

Ja tinc el contingut! I ara què?

Posa-li especial afecte al títol, és el que acabarà decidint si l'usuari fa clic o no. Fes-te a la idea que és igual o més important que el propi contingut.

Enriqueix el post amb una gran varietat de continguts visuals, una imatge (infografies, vídeos, animacions, tips etc) val més que mil paraules, i aquests es viralizan molt millor que un simple text.

Fomenta la participació, comparteix el teu contingut per xarxes socials, incita a l'audiència a deixar la seva experiència en els comentaris etc

Planificar la publicació, en base als resultats anteriors que hagis tingut, decideix quin és el millor horari i llença'l en aquest moment.

Un cop completats els passos anteriors torna a l'inici i pregunta't de nou Aporta valor a l'usuari?, Crida l'atenció?, Inspira alguna emoció? I en definitiva, És bon contingut?

Si és així, felicitats! tens un bon candidat a contingut viral, Sort!

Comparteix aquest article

Articles Relacionats