Experts en Drupal

Com treballar el SEO del meu projecte web Drupal?

Moltes vegades ens preguntem: Quines opcions SEO ens ofereix Drupal? Avui us presentem eines i mòduls Drupal útils per posicionar la nostra web feta amb Drupal.

Com treballar el SEO del meu projecte web Drupal?
Judit Cabana
Judit Cabana

febrer 27, 2017

Quins mòduls o eines Drupal SEO existeixen?

Minificar les fulles d'estil i scripts és el que a Google li agrada per tal de millorar la rapidesa i experiència d'usuari. Tenir la opció d'escollir quan s'ha de carregar recursos externs millorarà la velocitat de càrrega i serà clau per al nostre posicionament web.

Advanced Aggregation

A Drupal trobarem alguns afegits al core i opcions de cau que si configurem correctament guanyarem velocitat. Si tot i així no aconseguim resultats podem instal·lar el mòdul Advanced Aggregation. En aquest mòdul trobarem diferents eines per a la compressió, minificació i agregació. Els creadors del mòdul demostren la seva efectivitat al següent gràfic:

Módulo Drupal Advanced Aggregation

Ens permet combinar fulls d'estil CSS i scripts JS per reduir el número de recursos que es requereixen per càrregar la pàgina.

Integració Analytics

Integrar Google Analytics a la nostra pàgina serà clau per monitoritzar el comportament. Per sort, Drupal té diferents eines d'integració d'analítiques. Si instal·lem el mòdul de Google Analytics haurem de posar el nostre 'Property ID' i ell treballarà per nosaltres. 

Pràcticament totes les eines de Google Analytics tenen la seva pròpia eina a Drupal. Inclús podem trobar un mòdul exclusiu de Yoast anomenat YoastSEO.js.

Módulo Drupal YoastSEO

SEO checklist

El mòdul Drupal SEO checklist ens ofereix un àrea administrativa que ens permet comprovar si hem realitzat totes les tasques SEO a la nostra web. Recomanem utilitzar aquest mòdul abans de llançar la nostra web, ja que ens ajudarà a començar el nostre projecte amb un bon SEO treballat.

Módulo Drupal SEO Checklist

Keyword research

Les keyword són un dels elements clau del SEO, encara que hi ha corrents de posicionament web que diuen que ja no són útils. Si ets dels que pensar que encara pot funcionar-te, has d'instal·lar el mòdul Keyword Research, que et donarà diferents opcions per analitzar l'ús de keywords.

Módulo Drupal Keyword Research

Al proper post us explicarem cinc mòduls més que poden ser útils per posicionar la teva pàgina web realitzada amb Drupal. 

 

 

Comparteix aquest article

Articles Relacionats