Desenvolupament d'Aplicacions

Com millorar la velocitat de la teva botiga online a PrestaShop

PrestaShop és un gestor de continguts open source molt potent per crear la teva pròpia botiga online, però en moltes ocasions la seva velocitat és el seu gran defecte. Com podem millorar la seva velocitat?

Com millorar la velocitat de la teva botiga online a PrestaShop
Judit Cabana
Judit Cabana

desembre 09, 2016

Com configurar el teu PrestaShop per a que sigui més veloç?

El temps de càrrega de la teva botiga online serà una peça clau per a que els teus possibles clients generin més vendes i la taxa de rebot sigui inferior. Una botiga online lenta acabarà amb la paciència dels consumidors i no incentivarà a que siguin consultant les teves ofertes. 

Si ja tens creats tots els teus productes i has acabat de retocar petits detalls del teu disseny és hora de millorar el rendiment de la teva botiga online. És molt bona idea que la teva botiga estigui en mode de manteniment per evitar que els teus clients es trobin amb una botiga online on s'estan produint canvis.

El primer que hem de fer és accedir al nostre back office com usuari Admin i navegar a Paràmetres Avançats - Rendiment.

Mejorar velocidad PrestaShop

Cau Smarty 

La cau de plantilles és l'ajust que determina si la pàgina web ha de recompilar les seves instruccions. Això és així perquè a PrestaShop el nostre tema sempre serà customitzat i podrà canviar tant com volguem per ajustar-se a les nostres necessitats. Per tant, els nostres elements de disseny no són estàtics i cada mòdul de disseny connecta amb la nostra botiga i té les seves pròpies instruccions. En aquest cas tenim tres opcions:

 • Mai recompilar els arxius de les plantilles: És el més ràpid. Escull-ho si no realitzaràs cap canvi de disseny i has editat ja tots els arxius.
 • Recompilar les plantilles quan els arxius siguin modificats: És ràpid. Escull-ho si realitzaràs canvis de forma habitual. La teva pàgina serà recompilada quan es detectin canvis en els arxius.
 • Forçar compilació: És el més lent. Utilitza aquest mètode només quan estiguis debuggejant la teva pàgina web. Cada vegada que la pàgina es recarregui el tema determinarà quins elements han d'imprimir-se i com.

La cau són els arxius guardats temporalment i millora el rendiment i disminueix el temps de càrrega. Quina opció he d'escollir? Escull 'si' una vegada hagis realitzat tots els canvis front-end i per millorar el rendiment. Escull 'no' si estàs treballant activament a la teva pàgina, perquè sinò no podràs visualitzar els canvis realitzats. A més a més, si estàs realitzant canvis és aconsellable fer clic a 'Buidar la cau' de tant en tant per provocar que PrestaShop apliqui els canvis.

PrestaShop ens permet escollir entre dos tipus de cau. Això dependrà de la mida de la teva base de dades. Si la teva base de dades és petita no s'apreciaran diferències entre Sistema d'arxius i MySQL.

Buidar la cau ens ho presenten amb dues opcions:

 • No netejar mai els arxius de cau: Escull aquesta opció si vols que PrestaShop deixi de netejar la cau. Això és molt útil si estàs realitzant moltes modificacions o una importació d'un arxiu CSV. Assegura't de treure aquesta opció una vegada hagis acabat o neteja manualment la cau.
 • Netejar la cau sempre que s'hagi modificat alguna cosa: La teva cau serà esborrada cada vegada que alguna cosa canvi. Això ens assegura que els clients veuran sempre la versió més actualitzada de la pàgina.

CCC (Combinació, Compressió i Cau)

Es tracta de les eines que minimitzaran el temps de càrrega de la nostra botiga online. S'ha de tenir precaució amb la configuració d'aquestes opcions, ja que ens pot trencar alguns elements del tema. Recomanem realitzar els canvis o anar comprovant com actua abans de confirmar els canvis. Les opcions són:

 • 'Smart Cache' per a les fulles d'estil (CSS)
 • 'Smart Cache' per al codi de JavaScript
 • Reducció del codi HTML: aquesta opció ens elimina tots els espais en blanc al nostre codi HTML generat pel Smarty.
 • Compressió del JavaScript dintre del codi HTML
 • Moure JavaScript al final: aquesta opció força a carregar el JavaScript com últim recurs, permetent que la pàgina es carregui de forma simple primer.
 • Optimitzar Apache?: això dependrà del tipus de servidor que utilitzem.

PrestaShop ens recomana activar totes aquestes opcions. 

CCC Prestashop

Aquestes són algunes de les opcions que podem activar o desactivar per millorar el rendiment de la nostra botiga online. Vols crear la teva pròpia botiga online amb experts? Compta amb nosaltres.

 

Comparteix aquest article

Articles Relacionats