Experts en Drupal

Com ens ajuda Composer a Drupal 8?

Composer és una eina d'administració de paquets de Drupal per a PHP que ens ajuda a administrar les dependències d'un projecte web o les seves biblioteques.

Com ens ajuda Composer a Drupal 8?
Roger Codina
Roger Codina

desembre 14, 2016

Composer a Drupal 8

Pels que encara no el coneguin, Composer és un gestor de dependències per a PHP que s'ha començat a fer servir amb l'arribada de Drupal 8. D'aquesta manera, a diferència de Drupal 7, al repositori GIT de la versió 8 s'han estalviat de posar llibreries de tercers i les seves dependències. Altrament, s'han limitat a posar dos fitxers que defineixen els requeriments del nucli: "composer.json" i "composer.lock".

Aleshores, si sincronitzem el nucli de Drupal amb GIT, haurem d'executar un "composer install" per tal de baixar-nos les seves dependències. Si ho fem fet bé, això crearà un directori "vendor" que s'omplirà amb les llibreries necessàries per tal que tot funcioni correctament. No obstant, si ens baixem el nucli de Drupal a través de "drush" o d'un fitxer .zip o un .tar.gz no farà falta que executem aquesta comanda perquè el directori "vendor" ja estarà present dins el fitxer.

En definitiva, el composer fa que el "drush make" que teniem a Drupal 7 quedi obsolet donat que és una eina molt més avançada.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats