Estratègia Digital

Com dissenyar el teu logotip seguint les tendències

Avui us portem alguns consells per arribar a aquest disseny de logotip que tant agradarà al públic.

Com dissenyar el teu logotip seguint les tendències
Arnau Costa
Arnau Costa

abril 26, 2017

Què haig de tenir en compte per dissenyar el meu logo?

En general quan hem de dissenyar un logo, tendeixen a venir a la nostra ment una pila d'imatges sobre marques molt conegudes i que es representen a la perfecció pel seu logo. Només hem de tenir clar que és el que volem aconseguir.

D'aquesta manera, podem partir d'aquests factors, que bé ens poden ajudar a donar el primer pas, tant així com a polir el nostre disseny i donar-li l'acabat que estàvem buscant.

De la mateixa manera, també poden ser una bona eina per rebutjar idees, ajudant-nos a centrar-nos en el que estem buscant i deixant de costat tots els conceptes que estan fora de tendència i que no van a ajudar-nos a crear la imatge atractiva que estem buscant.

Simplicitat

Això no va unit al fet que al logo li falti contingut, sinó tot el contrari. La primera tendència és el minimalisme.

El Flat Design és el que més de moda està ara, per la qual cosa tot el que puguis fer més simple és millor. No compliquem amb línies innecessàries. Tot el que aparegui en el logotip ha de tenir un sentit i estar per una raó.

Utilitza en la mesura del possible dos o tres colors i una o dues tipografies. El logotip ha de quedar en la nostra memòria i com més complex ho facis més difícil serà recordar-ho.

Flexibilitat

En aquest factor intervenen molts conceptes complementaris entre si.

  • D'una banda hem de tenir molt en compte el responsive. No és imprescindible realitzar un disseny exclusiu per responsive, però si saber que el teu logotip es veu bé i s'adapta.
  • El logotip ha de veure's i entendre's perfectament en totes les dimensions. Això ens ajudarà al fet que l'elecció de colors i tipografies sigui encertada, de manera que puguem redimensionar-lo sense problemes.
  • El logotip s'ha de llegir bé independentment del color de fons. Ha de ser compatible tant amb fons clars com a foscos. Això ajudarà al fet que si els colors no ho permeten, puguem posar el nostre logotip en blanc o negre i per tant que es faci efectiva la seva lectura sense importar el fons.

Branding

Hem de donar al nostre logotip alguna cosa que ho faci singular. Cal pensar en alguna cosa representativa de la marca i que ho faci únic i diferent. Alguna cosa que ho faci destacar per sobre dels altres logos de productes similars. De vegades és solament un petit detall, li donarà un valor afegit que farà que destaqui entre els altres.

Conclusió

No és tasca fàcil, però si se segueix amb paciència, ens portarà a l'èxit i aconseguirem que el nostre logotip sigui atemporal.

Si estàs interessat a tenir un disseny de logo actual i tenir a la teva disposició al nostre equip de disseny web, no dubtis a demanar-nos un pressupost.

Comparteix aquest article

Articles Relacionats